Újra Gyulán a legjobb agilitysek

Péntektől vasárnapig tart a verseny.

Hétvégén újra a legügyesebb kutyáké lesz a főszerep Gyulán! Péntektől vasárnapig a Prohászka Zsolt Tornacsarnokban rendezik meg a jubileumi 20. Agility Kupát. Az ép versenyzők mellé kilencedik alkalommal a sérültek is csatlakoznak majd.

Krasznai Ágnes 10 évesen találkozott először a sportággal. Már akkor eldöntötte, hogy ha egyszer lesz kutyája, akkor ő is elindul a gyulai megmérettetésen. Most már 15 éve agilityzik, ezúttal egy vizslával készül a kupára.

– Mi egyben versenyzők és szervezők is vagyunk. Hihetetlen érzés, hogy egész évben azt látom a többi versenyen, hogy mindenki a gyulai versenyre készül, ahol a jó hangulat a legfontosabb – fogalmazott a gyulai versenyző.

Az országos versenyre több mint 185 kutya-gazda páros nevezett. Belgiumból, Finnországból és Japánból is érkeznek nevezők, összesen négy kategóriában indítják el a megmérettetést. Az esélyegyenlőség jegyében ép és sérült versenyzők együttes részvételével zajlik majd a kupa.

– Magyarországon egyedüliként mi rendezünk paragility versenyt. Nincs máshol lehetőségük a megmérettetésre, itt Gyulán mindig szívesen fogadjuk őket és ezért is rendezünk számukra versenyt. Másrészt számukra is fontos és nagyon jó érzés, hogy az épekkel együtt, egy napon, egy csarnokban tudnak versenyezni – fogalmazott Alt Sándor, a verseny szervezője, a gyulai klub elnöke.

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klubot tíz páros képviseli majd. A versenyzők a Kosztolányi utcai pályán készülnek a megmérettetésre, hogy minél jobb eredményt érjenek el. A program pénteken 8 órakor edzésekkel rajtol, majd 13 órától elindulnak a paragility versenyek. A hivatalos megnyitó pénteken este 19 órakor kezdődik a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Megosztás:

Címke: , ,