Agility verseny Gyulán

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap rendezi meg a „XXII. Medivid Agility Kupa és XIII. ParAgility Kupa” országos kutyás ügyességi versenyét a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

A Medivid Kupa Magyarország leghosszabban tartó agility versenysorozata, amely az esélyegyenlőség jegyében ép és sérült versenyzők együttes részvételével zajlik. Magyarországon egyedüliként a gyulai klub rendez versenyt mozgássérült versenyzők számára ParAgility kategóriában is. A megmérettetésre több mint 100 kutya-gazda páros nevezett, hazánk mellett Csehországból, Ausztriából és Belgiumból is.

 A verseny a kutyák mérete szerint három kategóriában – maxi, midi, mini osztályokban – zajlik. Mini kategóriában 25, midi kategóriában 25, maxi kategóriában 52, ParAgility kategóriában pedig 5 kutya-gazda páros áll rajthoz.

Az esélyegyenlőség fontos a klubnak, ezért egy hölgy és egy férfi bírója van a versenynek, mindketten az agility sport prominens képviselői. A cseh Petr Dostál és a magyar Szilágyi Anita nemcsak bíróként, de versenyzőként, edzőként is magas színvonalon képviselik az agility sportot.

A verseny szombaton egyéni jumping futammal kezdődött. Vasárnap reggel 8.30-tól folytatódik, az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig vasárnap 16 és 17 óra között kerül sor.

Megosztás:

Címke: , , , , ,