Újra ezüstérmesek a Békés megyei sípmesterek

2017. január 9. 06:21 | behir.hu

Szombathely adott otthont 2017 első teljes hétvégéjén a XII. Országos Sípmester Fesztiválnak, amelyen ezúttal a játékvezetők nem a sípot fújták, hanem ők próbáltak minél több gólt szerezni. A Békés megyei csapat a tavalyi tornához hasonlóan a döntőig menetelt, de győzni most sem sikerült.

A 20 csapatot négy csoportba sorsolták, a Békés megyei együttes a „B" jelű ötösben kapott helyet. A szombati küzdelmekben hibátlan volt az Iványi Zoltán és Benovszki Zoltán irányította együttes, hiszen Pest megyét 2-1-re, a jászságiakat, a szabolcsiakat és a zalaiakat pedig egyaránt 2-0-ra verte. Ezzel csoportelsőként, száz százalékos teljesítménnyel jutott a csapat a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben megismétlődött a tavalyi finálé, hiszen a szombat esti sorsoláson a budapestieket kapták a békésiek. 20 perc játék után gól nélkül álltak a csapatok. A büntetőknél kettőt is hibáztak a fővárosiak, míg a másik oldalon magabiztos ítéletvégrehajtók álltak a hétméteres vonalhoz, így a Békés megyei válogatott bejutott az elődöntőbe. A fináléért a somogyiakat kiütő Heves megye érkezett ellenfélként, de a menetelést ők sem tudták megállítani. A kapuban továbbra is remeklő Medovarszki István és társai ezúttal sem kaptak gólt és 2-0-ra győztek.

A fináléban a Bács-Kiskunt legyőző házigazda várt a Békés megyei gárdára. A találkozón mindössze egy érvényes gól született, amit a hazaiak szereztek. A viharsarki egyenlítő találatot nem adták meg a játékvezetők, így 2016 után megint ezüstérmes lett a csapat, jövőre Pécsen újra meg lehet célozni a dobogó tetejét.

 

FEL