Újkígyósón és Szabadkígyóson is ivott a garázda társaság, rongálás lett a vége

2023. szeptember 15. 09:23 | behir.hu

Társtettesként elkövetett garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 43 éves büntetett előéletű és egy 33 éves büntetlen előéletű újkígyósi férfi ellen, akik szórakozásból számos facsemetét tettek tönkre Újkígyóson 270.000.-Ft kárt okozva az önkormányzatnak.

A terheltek 2023. március 10-én napközben Újkígyóson fogyasztottak alkoholt, majd az esti órákban autóbusszal átmentek Szabadkígyósra, ahol egy presszóban tovább folytatták az italozást. Miután a szórakozóhely a késő esti órákban bezárt, a terheltek még vásároltak négy doboz sört, majd gyalogosan Újkígyós irányába indultak a 4431. számú közúttal párhuzamosan kiépített kerékpárúton. A terheltek haladásuk során agresszív állapotba kerültek, és a kerékpárút mellett 2022. őszén telepített, egyenként 15.000.-Ft értéket képviselő mezei juharfa csemeték közül 11 darabot félbetörtek, továbbá összetörve megrongáltak 35 db léckeretet, amelyeket a facsemeték védelmére helyeztek ki és az értékük egyenként 3.000.-Ft volt. A terheltek ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat váltson ki. Cselekményükkel mindösszesen 270.000.-Ft kárt okoztak Újkígyós Város Önkormányzata sértettnek, amely a nyomozás során nem térült meg.

A járási ügyészség a terheltek beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű terheltet elzárásra, míg büntetlen előéletű társát próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje. Ezen kívül a polgári jogi igényt érvényesítő sértett kárigényének adjon helyt, azaz kötelezze a terhelteket az okozott kár megtérítésére, illetőleg a nyomozás során felmerült, 230.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

 

További programok »

FEL