A gyomaendrődi Varga János Sportcsatrnokban összegyűlt résztvevők közül volt olyan, aki Szerbiából érkezett a megmérettetésre.
– 6-7 éve rendszeresen eljárunk ide, a civil szervezetünk nagyon kedveli ezt az eseményt, a kolbásztöltő versenyt – mondta el Horvát Vince, a vajdasági Szenttamásról.
A versenyzők többnyire a helyi termelőktől beszerzett alapanyagokat használtak. A legfinomabb kolbász háztáji sertés húsából készül, adták tudtul a versenyzők a hagyományos kolbász receptje mellett. A rendezvényen hagyományos disznótoros ételek, valamint élő zene, tánc, népi játékok és gyermekprogramok várták a kikapcsolódni vágyókat.
– Az esemény részeként, a Tímár János Emlékversenyre 75 pálinkát neveztek be, ezeket szakmai zsűri minősítette. Számunkra nagy öröm, hogy iylen népszerű a programunk és ennyien támogatják a hagyományok őrzését – mondta el Tímár Attila, a programot megszervező Körösök Ölelése Turisztikai Egyesület vezetője.