Újat teremteni

2015. október 21. 14:08 | Zsíros András

Alkotni annyi, mint újat teremteni – vallják azok a művészek, akik sokadik alkalommal léptek a nyilvánosság elé közös kiállításon. A Független Alkotók Művészeti és Művelődési Egyesülete hosszú együttműködésre tekint vissza, hiszen tagjai 1987 óta alkotnak alkotóközösséget. Szerdán, a Jaminai Közösségi Házban megnyílt tárlatukon 12 alkotó 34 képe látható.

Mészáros Zsuzsanna, a Munkácsy Emlékház művészeti vezetője megnyitó beszédében ünnepi alkalomnak nevezte a festészet napjához, október 18-ához közel eső kiállítás-megnyitót. Beke László művészettörténész gondolatait idézve úgy fogalmazott, minél jobban elmerülünk egy műalkotás elemzésében, annak annál több mondanivalója van számunkra.

Az alkotók önkifejezési módjai a festészettől a kisplasztikán át a textilig, stílusukat tekintve pedig a természetelvű felfogásmódtól a többé-kevésbé absztraktig széles skálán mozognak.

A megnyitó ünnepi hangulatához Fodor Fernanda, az Erzsébethelyi Általános iskola tanulójának zongorajátéka is hozzájárult. A kiállítás november 20-ig tekinthető meg.

FEL