Újabb földrengés volt érezhető Békéscsabán

2023. február 14. 15:12 | behir.hu

Kedden magyar idő szerint 14:16-kor újabb, a hétfő délutánihoz hasonló földrengés rázta meg Romániát.

– A Romániai Földfizikai Intézet jelentése szerint ugyancsak az olténiai Gorj megyében, 40 kilométer mélyen következett be a földmozgás, amely ezúttal 5,7-es erősségű volt – írja a Maszol. Egy olvasónk a szerkesztőségünkbe betérve jelezte, hogy tisztán érezhető volt a rengés az Andrássy úti, harmadik emeleti lakásában. Egy másik olvasónk Réthy Pál kórházból jelezte, hogy szintén észlelték a földmozgást.

 

Ahogy a behir.hu-n is megírtuk, tegnap délután 5,2-es erősségű földrengés zajlott Romániában, amelyet az epicentrumtól nagy távolságra is érzékelni lehetett, ez erősítette meg számos békéscsabai olvasónk is.

A román Meteoplus közösségi oldalára került fel az alábbi kép, amely Craiovában készült, az egyik helyi szupermarketben:

 

 

Forrás: maszol.ro, FB/Meteoplus

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL