Újabb áldozati bárány: a Vasas!

2017. január 28. 18:58 | behir.hu

Három nappal a CEV Kupa továbbjutást követően újabb megmérettetés várt a viharsarki lányokra. Ezúttal bajnokin fogadták a fővárosi piros-kékeket, akik a harmadik helyen álltak a tabellán a mérkőzést megelőzően.

BRSE - Vasas-Óbuda 3-0 (17, 21, 21)

A meccs kuriózuma az volt, hogy először lépett tétmérkőzésen pályára csabai színekben a friss igazolás, Irina Smirnova. Esélyeshez méltóan már az elején magához ragadta a kezdeményezést a bajnoki címvédő, nem sok idő kellett ahhoz, hogy négy-öt pontos előnyre tegyen szert. Jókay Zoltán lányai azonban nem hagyták annyiban, és 11-11-nél még utolérték ellenfelüket. Ezzel azonban csak megráncigálták az "oroszlán bajszát", a második technikai szünetnél már 16-12-t mutatott az eredményjelző, és ezt követően folyamatosan nőtt az előny. 25-17-re, megerőltetés nélkül nyerte az első játékot a BRSE.

A második játszmában sem változott a játék képe, az egyre jobban bemelegedő Smirnova, Clement és Soós vezérletével, a jó nyitásoknak, sánc- és mezőnymunkának köszönhetően igen nagy volt a különbség a két csapat között tudásban, ami pontokban is realizálódott (16-6). A vendégek edzője egyre inkább játéklehetőséget adott a fiataloknak, akik helyenként éltek is vele, szépen lassan elkezdték a felzárkózást. Persze ehhez az is kellett, hogy csökkenjen a csabai lányok koncentrációja, de ettől függetlenül a második játszma sem volt veszélyben, 25-21 a vége.

Talán a 2-0-ás vezetés tudata, talán a Vasas nagyobb összeszedettsége miatt, de a harmadik etap eleje nehezebben indult, mint a korábbi két szett hasonló periódusa. 11-10-ig jobbára fej-fej mellett haladtak a csapatok, az ezt követő zsinórban megszerzett hat pont azonban újra jelezte, hogy melyik a jobb csapat. 18-16-nál és 23-21-nél még újra volt két pont a csapatok között a különbség, de ettől függetlenül érezni lehetett, a fővárosiak ezen a napon nem tudnak játszmát nyerni. A második játékhoz hasonlóan ezt is 25-21-re nyerte a csabai gárda.

A 3-0-ás sima győzelem krónikájához hozzátartozik, hogy Smirnova már az első derbijén a legeredményesebb ütője tudott lenni csapatának, és az is, hogy Matic pihenhetett ezúttal, tekintettel arra, hogy csak epizódszerepet kapott Sasa Nedeljkovic mestertől. Szükség is lehet erre a rotációs megoldásra,  hiszen kedden újabb fontos megmérettetés vár a lányokra, jön a Nyíregyháza elleni Magyar Kupa elődöntő visszavágója.

Szegedi Zsolt

FEL