Újabb 10 ezer fővel csökkent a munkát keresők száma itthon

2024. március 3. 10:20 | behir.hu

Éves alapon 4 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma – derült ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataiból.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján több mint három évtizedes rekord dőlt meg a februári hónapok tekintetében, ugyanis még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma, mint 2024 februárjában.

– Ez év második hónapjában a regiszterben mindösszesen 235,4 ezer fő szerepelt, ami közel 10 ezer fővel kevesebb az előző év azonos időszakának adatához képest, azaz éves alapon 4 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma – idézte fel Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, hozzátéve: a 300 ezerre tehető hazai munkaerőtartalék mozgósításával tovább kell növelni a munkaerőpiaci aktivitást, melyet a GINOP Plusz program 460 milliárd forintos forrása is segíteni fog.

Az államtitkár kiemelte: a szállítmányozási és személyszállítási területen tapasztalható sofőrhiány enyhítését célzó gépjárművezetői képzési program március 1-jétl már megpályázható. Az 1,7 milliárd forintnyi hazai forrásból megvalósuló programban több mint ezren szerezhetnek C, C+E és D típusú jogosítványt, valamint GKI igazolványt. Közölte, hogy a program nem csak a jogosítvány megszerzését segíti, hanem az elhelyezkedést is, a lebonyolító OFA Nonprofit Kft. szakemberei végigkísérik a támogatottakat nem csak a képzés, de az azt követő munkavállalás során is.

Forrás: Világgazdaság

További programok »

FEL