Új vezetőket választott a kamara

2016. szeptember 1. 15:08 | Fekete Kata

Harmincegyedik tisztújító ülését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Békéscsabán. A szervezet élére új vezetőt választottak, emellett arról is szó esett, milyen feladatok várnak rájuk a közeljövőben.

Több mint húsz év után távozik a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara éléről Hódsági Tamás. Mint mondta, nem szeretett volna tovább vezető szerepet vállalni. Beszédében felsorolta, miben segített az elmúlt esztendőkben a kamara, majd hozzátette az új vezetésnek is sok feladata lesz:

– Arra számítunk, hogy nagyon sok új feladatot kapunk, elsősorban a szakképzés, a felsőfokú képzés és a felnőttképzés területén. De szóba került már tavasszal, hogy a cégbíróság bizonyos tevékenységeit és a cégregisztrációt is átvenné a kamara – mondta Hódsági Tamás.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is úgy látja, hogy számos feladat vár még a szervezetre például a külpiacra jutás, a gazdasági növekedés fenntartása, a tudás és a gazdaság összekapcsolása, illetve a szakképzés terén. Mint mondta, a sikeres munkához minden lehetőség adott, hiszen a kamara kezében van az EU-s források egy részének a befolyásolásának a lehetősége, náluk van a Széchenyi kártya, a szervezet működteti a békéltető testület és még számos olyan intézmény, amely a vállalkozások versenyképességét javíthatja.

A tisztújító ülésen megválasztották az új vezetőket. Elnöknek dr. Orosz Tivadart, általános alelnöknek Bődi Jánost, az ipari tagozat elnökének Szabó Gézát, a kereskedelmi tagozat vezetőjének Vozár Mártont, a kézműves tagozat irányítójának Cseh Istvánt szavazták meg.

FEL