Új utakon – Még húsvét előtt átadhatják a forgalomnak az M6-os autópályát

2024. március 20. 12:57 | behir.hu

Gyakorlatilag az utolsó akadály is elhárult az M6-os autópálya utolsó, befejező szakaszának átadása előtt, amely még ebben a hónapban megtörténhet.

Megkapta a használatbavételi engedélyt az M6-os autópálya beruházásában épülő babarci mérnökségi telep, ezzel az utolsó akadályok egyike is elhárult az autópálya befejező szakaszának forgalomba helyezése előtt – derült ki a kormányhivatal honlapjára feltöltött dokumentumból.

Január óta zajlik a Bóly és Ivándárda közötti szakasz műszaki átadás-átvétele, amennyiben a hatóságok mindent rendben találnak,  úgy március végéig, tehát legkésőbb a következő héten megtörténhet a hivatalos átadás.

A 20 kilométer hosszú útszakasz kivitelezése még 2021 márciusában indult, amelynek munkálatait az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából a STRABAG Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma végezte el. A 26,6 méteres koronaszélességgel, középen fizikai elválasztással, leállósávval épülő autópálya-szakasz, nettó 88,6 milliárd forintos szerződéses értéken épül meg.

Forrás: VG, Magyar Építők

További programok »

Gazdaság

Több mint 41 milliárd forint értékben valósultak meg öntözésfejlesztő projektek

A mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében az öntözés fejlesztése meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között. Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást.
2024. június 21. 15:05
FEL