Új tematikus kerttel és közösségi térrel bővül a Szarvasi Arborétum

2020. február 4. 12:41 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Többek között meditációs és közösségi tereket magába foglaló rendezvény-épülettel, öko-játszótérrel, bibliai fűszer- és gyógynövénykerttel gyarapodnak a Szarvasi Arborétum szolgáltatásai idén.

A Pepi kert az aktív kikapcsolódást kedvelő vendégek számára több új szolgáltatást indított el az elmúlt években. Az intézmény kerékpárokat, szakvezetéses gyalogtúrákat és most már kajakokat és kenukat is biztosít az érdeklődőknek.

– Nagyon szép vízitanösvényt avattunk fel tavaly nyáron, amely ebben az évben debütál, erre a programra is fogadjuk majd a csoportokat. De ugyanúgy aktív kikapcsolódást jelenthet a családoknak az öko-játékpark, amely a kertünk északi részében foglal majd helyet, ahol a legfiatalabbak tudnak izegni-mozogni, játszani kint a szabadban – mondta el Décsei Mónika, a Szarvasi Arborétum kommunikációs munkatársa.

Az erdő, a víz, a vízpartok, valamint a gyepes élőhelyeket bemutató játszótér egy román-magyar határon átnyúló program egyik eleme, amelyet a Szarvasi Arborétum a nagyváradi püspökséggel konzorciumban hajt végre.

– Lesz majd egy rendezvénytér, amiben terveztünk egy foglalkoztató épület. Itt tudunk nagyobb rendezvényeket lebonyolítani, nem zavarva a belső – látogatók által gyakorta járt – részeket. Tehát helyet tudunk biztosítani esküvőknek, konferenciáknak, továbbképzéseknek, és az a tervünk, hogy a nyári gyerektáborainkat is kivisszük erre a részre – emelte ki dr. Hanyecz Katalin. A Szarvasi Arborétum igazgatója hozzátette: az épületben bibliai történéseket bemutató meditációs szoba is helyet kap.

Emellett egy a bibliai fűszer- és gyógynövénykertet is kialakítanak, az itt elhelyezett növények terméseit pedig a szakemberek a nyári gyermektáborok résztvevőivel használják fel.

 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Út- és járdafejlesztés Békéscsabán

A Modern Városok Program támogatásával eddig soha nem látott mértékben fejlődik Békéscsaba úthálózata, megvalósul számos belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utca útépítése, valamint az elavult aszfaltburkolatú utcákban a burkolat felújítása, cseréjére is. A fejlesztésről Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel beszélgettünk.
2021. szeptember 22. 14:00
FEL