Új társasjáték született Békés megyében

2016. január 8. 12:42 | Zsíros András

Egyedülálló társasjátékot fejlesztett ki két, civilben egészen más területen dolgozó Békés megyei vállalkozó. Molnár Pál újságíró és Szél Adrián vidékfejlesztési szakember a mitológiát és az ókori világot ötvözte a stratégiával, így született meg A Birodalom Bajnoka.

Fiatal vállalkozókat támogató uniós pályázaton nyert hatmillió forintot a játék elkészítésére a két tervező, de ezen felül nagyon sok egyéni munkát is belefektettek a megalkotásába. Az ehhez szükséges lelkesedésből szerencsére nem volt hiány. „Ez a hobbink. Innen is jött alapvetően az ötlet, hogy megpróbáljuk a hobbinkat, illetve egy kicsit a megélhetésünket is összekapcsolni. Emellett pedig olyan hiánypótló játékokat kiadni, amely Magyarországon, illetve a világon is talán egyedülálló” – mondta el Szél Adrián.

A játékban egy-egy ókori nép hősének a bőrébe bújva kell legyőzni egy mitológiai szörnyet. Eközben pedig számos történet-alapú, mesés elemmel találkoznak a résztvevők. A készítők szerint ez a fiatalok olvasási képességeit is fejlesztheti. Mindezek mellett a taktikai érzékre is szükség lehet. „Kidolgoztunk egy érdekes harcrendszert, és ezt felhasználva egy kicsit a taktikai, stratégiai képességeinket is javíthatjuk. Nem mellesleg mindezt társaságban tehetjük, nem pedig egymagunkban, a telefont vagy a tabletet nyomkodva” – fogalmazott Molnár Pál.

A játékosok száma kettőtől négy főig változhat. Utóbbi esetben a résztvevők számára akár két teljes órán át garantált a szórakozás.

A játékból egyelőre ezer példány készült. A tervek szerint a boltok polcain már januárban megjelenik A Birodalom bajnoka.

FEL