Új szezon - új öltöző

2016. július 8. 18:27 | behir.hu

A békéscsabai kézilabda klub a közelmúltban egy 10 millió forint összértékű beruházást hajtott végre a Városi Sportcsarnokban. A projektnek köszönhetően megújult a sajtó munkatársai számára kijelölt hely a lelátón, új köntösbe bújtak a játékvezetői öltözők és átadták a csarnok második emeletén kialakított öltözőkomplexumot is.

Három hotelszoba összenyitásával alakították ki a csabai lányok új öltözőjét, amelyet egy négy állásos zuhanyzóval, vizes blokkal és egy masszőrhelyiséggel egészítettek ki. 

- Úgy érzem, hogy ez a kulturált környezet is mindenképpen elő fogja segíteni a kohéziós erőt, és mindenképpen összekovácsolja a csapategységet, és ha csak egy parányit is, de hozzásegíti őket, hogy jobban szerepeljenek – emelte ki Szabó Károly, a klub elnöke.

Az egyesület gazdasági vezetője, Fülöp Csaba hangsúlyozta, a közelmúlt fejlesztései a nézők, a sajtó munkatársai és a csapatok kényelmét is szolgálják. A fejlesztés legfontosabb eleme ez az öltöző volt.

- Nagyon fontosnak tartom, hogy olyan funkciókkal felszerelt az öltöző, amely a mai kor követelményeinek mindennek megfelel. A bútorzatot ideszabták, úgy alakították ki, hogy a játékosok a cipőiket, a táskáikat, a felszereléseiket, a személyes dolgaikat a lehető legjobban, legbiztonságosabban tudják elhelyezni. Emellett van beépített hajszárító, vannak zárható szekrények, van szárító – fogalmazott Fülöp Csaba.

A 10 millió forint összértékű beruházásból 7 millió forintot TAO-s forrásokból finanszírozott a klub. A fennmaradó 3 millió forint önerőt pedig az önkormányzat biztosította a sportinfrastrukturális fejlesztésekre elkülönített keretből. A fejlesztést Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági-, oktatási- és sportbizottság elnöke is örömmel fogadta és bízik abban, hogy a jövőben is motivált klubokkal fejlődhetnek a város sportlétesítményei. A lila-fehér egylet folyamatosan pályázik további fejlesztésekre, a tervekben burkolatcsere, valamint szertárak, mosdóhelyiségek és közösségi terek átalakítása szerepel.
 

FEL