A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: opendir(/var/lib/php/sessions): failed to open dir: Permission denied

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 356

Backtrace:

File: /srv/www/behir.hu/docs/application/controllers/core/common_controller.php
Line: 10
Function: __construct

File: /srv/www/behir.hu/docs/application/controllers/core/public_controller.php
Line: 9
Function: __construct

File: /srv/www/behir.hu/docs/application/controllers/Public_article.php
Line: 9
Function: __construct

File: /srv/www/behir.hu/docs/index.php
Line: 348
Function: require_once

Új székházban a rehabilitációs ellátási és szakértői osztály

Új székházban a rehabilitációs ellátási és szakértői osztály

2015. november 19. 16:04 | behir.hu

Befejeződött a Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály székházának felújítása. A közel nettó 150 millió forintos beruházásnak köszönhetően az ügyfelek egy helyen intézhetik hatósági ügyeiket, és vehetnek részt a szakértői vizsgálatokon.

Az ünnepi átadón Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, hogy a város egy könnyen megközelíthető helyén adhatják át a megújult épületet. Vantara Gyula országgyűlési képviselő kiemelte, nagyon fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyeket hozzásegítsék ahhoz, hogy képességeik, készségeik ismeretében vállaljanak munkát. A teljesen akadálymentesített épületet úgy alakították ki, hogy két külön bejáraton érhetik el az érkezők a hatósági ügyintézést, illetve a szakértői vizsgálatokat.

- Az egész épületet oly módon laktuk be, hogy egymásra épülő, egymással szoros összefüggésben lévő munkafolyamatokat szerveztünk, duplikált feladatokat szedtünk ki a folyamatból, gyorsítottuk az eljárást, komplexebbé tettük és azt gondolom, hogy az ügyfelek kiszolgálása ezen a helyen sokkal magasabb színvonalon történhet – fogalmazott Andó Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője.

Gajda Róbert kormánymegbízott elmondta, a Békés Megyei Kormányhivatal azon dolgozik, hogy megújítsa a területi közigazgatást, de hasonlóan fontosnak tartja, hogy a hivatal épületei is megújuljanak.

- Békéscsaba belvárosában sikerült egy nagyon fontos ingatlant felújítanunk, büszkék vagyunk a beruházásunkra, mert a rehabilitációs osztályunknak az a munkája, ami a megváltozott munkaképességű emberek felülvizsgálatát jelenti, egy kulturált, 21. századi környezetben történhet meg a következő időszakban – emelte ki a kormánymegbízott.

A beruházásnak köszönhetően új eszközökkel is gazdagodott az osztály mintegy 17 millió forint értékben. Az irodabútorok és a rendelők mellett egy úgynevezett képességvizsgáló eszköz is a projekt része volt, amely azt elemzi, hogy a vizsgált személy mennyire terhelhető a munkakör által támasztott követelmények szerint. Összességében a cél az volt, hogy az érkezők gyorsabban intézzék ügyeiket és magasabb színvonalú kivizsgálásokon vehessenek részt.

- Nagyon sokat változott, pozitív irányban. Amikor jöttem, elég sokan voltak és egy kicsit meg is ijedtem, de elég gyorsan ment, az orvosi ellátással is maximálisan elégedett vagyok – árulta el az egyik látogató.

Az átadott épület nemcsak átalakított belső terekkel, hanem új külsővel is fogadja az ügyfeleket.

Kovács Dávid

FEL