Új sikerek új lelátó előtt

2016. január 5. 17:31 | behir.hu

Átcsoportosításokról döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata során. Ennek részeként a békéscsabai létesítményt érintő beruházásra 325 millióval többet szánnak majd. A fejlesztés során a pálya észak-nyugati oldalán lévő régi lelátó helyén egy új, fedett, 2500 fő befogadására alkalmas, ülőhelyes tribün épül.

Inásel Zsolt, a lila-fehérek egyik kitartó szurkolója mindig a kapu mögötti lelátóról szorít a csabai lila-fehéreknek. Jelenleg téli szünet és a hó uralkodik a létesítményben, de Inásel Zsolt is pozitívan fogadta, hogy a fejlesztést követően még jobb körülmények között szurkolhatnak majd a csapatnak.

- Nagyon örülünk, hogy a stadionrekonstrukcióval már Békéscsabára is eljut egy új létesítmény építése. Ez a stadion megélte Pásztor József góljait is és még mindig ugyanabban a stadionban játszanak a mostani NB I-es játékosok. Ez nagyon sokat jelentene a városnak is és nekünk, szurkolóknak is – fogalmaz az Előre drukkere.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata során átcsoportosításokról döntött a kormány. Ennek részeként a budapesti Bozsik-stadion és a kisvárdai sportlétesítmény mellett a békéscsabai beruházásra is 325 millióval többet szánnak majd.

- Majdnem 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre arra, hogy Békéscsaba egy NB I-es csapattal rendelkező városhoz méltó stadiont valósítson meg. A következő ütem kiírása már megtörtént, kedden volt a pályázatok beadási határideje, a szerződéskötéstől számított 240 nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kivitelezés megvalósuljon – mondta el dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

A tervek szerint az átalakítás részeként a délkeleti oldalon lévő lelátót befedik, míg a pálya észak-nyugati oldalán lévő régi lelátó helyén egy új, fedett, 2500 szurkoló befogadására alkalmas, ülőhelyes tribün épül majd. A létesítmény ezt követően 21. századi körülményekkel várja a szurkolókat, játékosokat és a sajtó képviselőit is. 

- Nemcsak a lelátó épül meg, ami a szurkolóknak természetesen óriási segítség, hanem több, más funkcióval is kiegészül a létesítmény. Ezek egy részről a szurkolókat szolgálják ki, lesznek mosdók, büféhelyiségek, közösségi helyiségek, ahol a szurkolók találkozhatnak a játékosokkal. Olyan részek is épülnek, amelyek kifejezetten a sportolók felkészülését segítik. Az öltözők mellett rekreációs helyiségek, edzőterem és orvosi szoba is lesz– emelte ki Kozma János, a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatósági elnöke.

A csabai csapat már meg is kezdte a munkát annak érdekében, hogy kiharcolja a bennmaradást és a szurkolók az új stadionban is élvonalbeli mérkőzésekre járhassanak. A tervek szerint a sportolók és a nézők teljesen egészében 2017-ben vehetik majd használatba a megújult stadiont.

Kovács Dávid

FEL