Új rádió indulhat Gyulán

Mega Rádió Gyula néven indulhat új adó Gyulán, miután az egyetlenként pályázó Telekom Békés Kft. nyerte el a 90,5 MHz-es helyi rádiós frekvencia hasznosítási jogát.

Mega Rádió Gyula néven indulhat új adó Gyulán, miután az egyetlenként pályázó Telekom Békés Kft. nyerte el a 90,5 MHz-es helyi rádiós frekvencia hasznosítási jogát – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfői közleményében.

Jelezték azt is: a médiatanács eredménytelennek nyilvánította a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi frekvencia pályázatát, miután az egyedüliként jelentkező Fehérvár Rádió Kft. ajánlata egy ki nem fizetett médiaszolgáltatási díj miatt alakilag érvénytelenné vált.

A Kisvárda 93,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatára beérkezett egyedüli ajánlat tartalmi vizsgálata során a médiatanács hiánypótlásra szólítja fel a pályázót, akárcsak a kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi hasznosítását célzó pályázatra jelentkezők pályázók mindegyikét.

Tudatták azt is: a médiaszolgáltatók meghatározott köre számára előírt éves beszámolók késedelmes megküldése vagy teljes elmulasztása miatt a Médiatanács 15 rádiót és három televíziót figyelmeztetett, öt rádióra és hat televízióra pedig kisebb összegű bírságot szabott ki.

Forrás: MTI

Megosztás:

Címke: ,