Új musicalt mutat be a Békéscsabai Jókai Színház

2022. március 9. 14:10 | Szabó Judit

Joseph Stein-John Kander-Fred Ebb: Zorba, a görög című musicaljét kezdte próbálni szerda délelőtt a Békéscsabai Jókai Színház társulata a Vigadóban. A darabot Radó Denise rendezi.

A musical főszereplője Zorba, akinek filozófiája, hogy mindig minden pillanatot meg kell ragadni és meg kell élni. Vallja, hogy a jót szűkebb időkre kell elraktározni, amikor épülhetünk belőle. Egy nap felfigyel egy idegen, jómódúnak látszó úrra, akinek segítőjévé és kalauzává válik. Zorba és Nico Kréta egyik kis falujába utazik, ahol az elfojtott indulatok ellenére azt igyekeznek megértetni az emberekkel, hogy munkaalkalmat és a fellendülés reményét hozzák a közösségbe.

– Azért szeretem ezt a musicalt, mert nagyon jól adaptálta a regényt, megmaradt a filozófiája, a szellemisége – mondta el Radó Denise, az előadás rendezője.

Liszi Melinda az özvegyet játssza majd. A színésznő elmondta, hogy eddig még nem volt ilyen szerepe, de nagyon várja, mert bízik abban, hogy izgalmas karaktert alakítanak ki a rendezővel közösen.

A több helyszín megjelenítésére alkalmas díszletben megmutatkozik majd egy vihar, egy hajó, sőt, még a London Bridge és egy falu utcaképe is. A háttér tervezője, Húros Annamária Dóra stábunknak elárulta, hogy görögországi élményeiből is merített a díszlet összeállításakor. Az ígéretek szerint a jelmezek egészen a 60’-as 70’-es évekig repítik majd vissza a nézőket.  A musicalt először április 22-én, a húsvét utáni pénteken láthatja majd a nagyközönség.

 

A Zorba, a görög olvasópróbája a Békéscsabai Jókai Színházban. Fotó: 7.TV/Rusz Richárd

További programok »

Kultúra

Ingyenes képzésekkel segítik a kézművesek versenyképességének javítását

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) ingyenes online képzések indításával támogatja a kézműveseket versenyképességük javításában, az elsősorban mikro-, családi és kisvállalkozásokat tömörítő szakmai érdekképviselet legutóbb az építőipari szakmákban tette lehetővé, hogy regisztrációt követően az érdeklődők részt vehessenek a digitalizáció előnyeit ismertető tanfolyamokon.
07:19
FEL