Új lehetőségekkel, meghatározott idősávban látogatható a könyvtár

2023. január 13. 17:50 | Csiffáry Zsuzsanna

A megugró energiaköltségek miatt a kulturális szektorban megváltozott az intézmények nyitva tartása. A Békés Megyei Könyvtár január 9-től –meghatározott időpontokban – személyes kölcsönzési lehetőséget, új programokat biztosít a látogatóknak a kölcsönzőtérben és a gyermekkönyvtárban egyaránt.

A kormány új rendelete szerint minimális nyitvatartási-kutatási időre vonatkozó szabályokat nem kell alkalmazni a veszélyhelyzet ideje alatt. Az intézményben továbbra is lehet tartózkodni az olvasóterekben, illetve kabátos könyvkölcsönzésre is van lehetőség. Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója hangsúlyozta: folyamatosan keresik az energiaköltségek kezelésére alkalmas módszereket.

– Nagyon jó, hogy az elmúlt időszakban megtörtént épületszigetelést végre tudtuk hajtani, ami nagyon sokat segített abban, hogy energiatakarékossá váljon az épület. Jók az ablakok a nyílászárók jól zárnak, és a szigetelőréteg is nagyon jól teljesít. Ez a tavaszi számláinkon is meglátszott előző évben – fogalmazott. 

Galéria

Lukoviczki Anna, a könyvtár igazgatóhelyettese arról tájékoztatott, hogy új programokkal készültek az olvasóknak. 

– Személyes könyvajánlókat készítettünk, ami alatt azt értem, hogy a munkatársaink kedvenc témaköreiket, könyveiket, olvasmányaikat mutatták be az olvasóknak. Úgy látjuk a visszajelzések alapján, hogy ez szimpatikus a látogatóink számára. Ilyen módon is próbáltuk az ünnepi időszak alatt tartani a "köldökzsinórt" az olvasókkal – tette hozzá az igazgatóhelyettes. 

Az intézmény legújabb kezdeményezése a békéscsabai és a Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár közti levelezőprogram. Ennek célja, hogy az intézmények által kijelölt csoport 24 diákjával megismertessék a levelezés mechanikáját, fejlesztve ezzel az adott korosztály kézügyességét és  kommunikációs készségét.

Gyűlnek a levelek, amit a Derecskei Könyvtárba fognak elküldeni az intézmény munkatársai.

További programok »

Itthon

Eltiltás hatálya alatt vezetett a békéscsabai férfi, börtönbüntetésre ítélték

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 8 hónap időtartamú végrehajtandó (!) börtönbüntetésre ítélt jogerősen az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 55 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békéscsabai férfit. A bíróság ezen felül 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 3 évre a közúti járművezetéstől is.
10:47
FEL