Új erő Békéscsabán

2016. február 21. 08:25 | behir.hu

Új taewondo csoport indult Békéscsabán. Máté Zsolt és testvére, Gergő heti két alkalommal várja a sportág iránt érdeklődőket. A csapatba minden korosztály képviselői jelentkezhetnek, akiket vonz a koreai harcművészet.

Már második hetét kezdte a csapat a Zwack Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tornatermében. A Hódmezővásárhelyről érkező Máté Zsolt már két éve tart taekbo edzéseket Békéscsabán, amely főként a zenére és az intenzív mozgásra épül. Ezt követően vetődött fel az ötlet, hogy taekwondo csoportot is indít a városban. A csoport 15-20 fővel indult el igazán vegyes korosztállyal, hiszen a gyerekek mellett egy 57 éves hölgy is elkezdte a sportágat.

- A taekwondót bármilyen korosztállyal el lehet kezdeni, nem kell megijedni, aki lejön az első edzésre, bele fog szeretni, mert olyan mozgáskultúra van ebben a sportban, hogy mindenki megtalálja a magának való élvezetet - emelte ki Máté Zsolt.

Skumáthné Harmati Nikolett tíz évvel ezelőtt ismerkedett meg a sportággal. Először a kisfiát vitte le edzésre, végül azonban ő kötött ki a taekwondo mellett. Hankó Viktória a testvérével együtt kezdte el a sportágat, és lassan már egy évtizede taekwondózik. Először a harc vonzotta, majd évek múltán már a formagyakorlatok felé fordult a figyelme. Számára most a fekete öv megszerzése lesz a cél, hosszú távon pedig, ha Pestre megy tanulni, akkor a parataekwondóban szeretne elhelyezkedni.

Máté Zsoltnak testvére is segít az edzések során. Máté Gergő Magyarországon másodikként vehette át, hivatalos, nemzetközileg elismert vizsgáztatói engedélyét. A csoport hetente két alkalommal, kedden, illetve csütörtökön találkozik Békéscsabán.

FEL