Új elemekkel bővül a Mini Magyarország makettparkja

2018. december 28. 16:21 | behir

A Mini Magyarország Makettpark továbbra is a leglátogatottabb turisztikai attrakció Szarvason és a térségben. A látogatók száma a 2018 -as évben ismét meghaladta a 100 ezret.

A Szarvasi Mini Magyarország Makettpark 2013 áprilisában nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A park és a közvetlen szomszédságában elhelyezkedő Szarvasi Arborétum kétségtelenül a leglátogatottabb turisztikai attrakció Szarvason és a térségben. Csak idén közel 115 ezren váltották meg belépőjegyeiket a Mini Magyarország Makettparkba.

2018-ban a Békéscsabai Jókai Színház és a Színitanház hallgatói léptek fel jeles ünnepnapokon a parkban. A mini színházi előadások alkalmával, korhű öltözetben verseltek, szavaltak, operettrészleteket énekeltek, ezzel is színesítve és emlékezetessé téve a látogatók élményeit.

Az időjárás viszonyainak kitett maketteket egész évben szakértők ellenőrzik, kezelik és restaurálják, hogy a látogatóknak folyamatosan minőségi élményt nyújthassanak.

2019 ismét a nagy megvalósítások éve lesz. Öt új makett, a soproni Tűztorony, a Fertődi Eszterházy Kastély, valamint az őrvidéki (burgenlandi) Fraknó-, és Léka vára és a Kismartoni plébániatemplom érkezik a parkba. Húsvéttól pedig a Kő Boldizsár (szobrászművész és játszótértervező) által megálmodott és kivitelezett egyedi mesejátszótéren kapcsolódhatnak ki a látogatók.

gyerekek. A térbeli mesekönyv nem csupán a gyerekeknek lesz élvezetes, hanem a felnőtteknek is tartogat majd meglepetéseket.
Szarvas számos egyéb turisztikai attrakciója miatt is népszerű célpont a turisták számára. A méltán népszerű Vízi Színház, amely tavasztól őszig, minden este különleges programokkal, előadásokkal várja a közönséget, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, a horgászat, a számos vízi és kerékpártúrázási lehetőség mellett a szarvasi Mini Magyarország Makettpark sikere is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a turisztikai régiók közül továbbra is a Dél-alföldi régió mutatta az egyik legnagyobb növekedést.

További programok »

Itthon

Balázsék a Korzó térről ébresztették Békéscsabát

Az egyik kereskedelmi rádió nagyágyúi szeptember utolsó hétfőjét a békési megyeszékhelyen indították. A tiszteletbeli békéscsabai nevű Sebestyén Balázs, a tiszteletbeli békéscsabai, ám újkígyósi III. Rákóczi Feri és a tiszteletre méltó harmadik úr, azaz Vadon Jani ismét nagyot ment.
19:04
FEL