Új bőrgyógyász az orosházi szakrendelésen

2021. március 7. 06:18 | behir.hu

A Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet bőrgyógyászati szakrendelésén hamarosan dr. Bónis Béla várja a betegeket. A betegellátásban és a kutatásban is jártas orvos több újítást is tervez a bőrgyógyászati szakterületen. Rövid bemutatása után írjuk azt is, mikortól vehető igénybe a rendelés.

Az elmúlt években közalkalmazottként és magánorvosként is praktizált, többek között Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán, Makón, Mezőtúron, Sarkadon végzett gyógyító munkát. Nagy területen, széles pacientúrája alakult ki az elmúlt években. Orosháza sem ismeretlen számára, hiszen szerződéses orvosként egy rövid ideig itt is dolgozott, most azonban főállású orvosként tért vissza a kórházba – olvasható az egészségügyi intézmény közleményében.

– Az egészségügyi jogviszony változás engem is változtatásra késztetett, és úgy döntöttem, Duray főigazgató úr hívására főállásban Orosházára szerződöm – mondta.

Bónis Béla az 1990-es években a szegedi bőrklinikán szerzett szakmai tapasztalatokat, ahol a tanulás, gyógyítás mellett a kutatómunka is a mindennapjai részét képezte.

– Új, saját elképzelésen alapuló sebgyógyítási módszert vizsgáltam, a végtagi nyiroködéma kezelésére szolgáló eszközt fejlesztettem. A legfontosabb eredménynek a pikkelysömör ultraibolya lézeres fényterápiájának bevezetését tartom. Az itt elért eredményeket a LANCET nevű nemzetközi folyóiratban publikáltam. Ennek hatására az ilyen jellegű kezelések egy részét már az egyesült államokban is az én módszerem alapján végzik. A későbbi, magánpraxisban töltött években a kutatások ugyan háttérbe szorultak, de kutató- és gyakorló orvosként is vannak tapasztalataim, aminek a gyakorlatban is hasznát tudom venni – mondta.

Hangsúlyozta, szakterületén komoly népegészségügyi probléma világszerte – a Napsugárzás következtében megjelenő – hámsejt eredetű, és különösen a festéksejtes bőrrákok erőteljes növekedése, ami a mi térségünkben is jelentős probléma.

– Amíg az 1930-as években 1500 emberből egynél diagnosztizáltak az élete során ilyen jellegű betegséget, addig napjainkban 45-50 emberből egynél alakul ki melanoma. Fontos, és kivételes tulajdonsága ezeknek a daganatoknak, hogy már keletkezésük idején felismerhetők. Az utóbbi évek gyógyszerfejlesztése eredményeképp pedig lényegesen jobb eredménnyel kezelhetők. A daganatos elváltozások mielőbbi felismerése mellett – amennyiben módom lesz rá – a pikkelysömör, és az ekcéma fénykezelési eljárását szeretném erősíteni az orosházi rendelésen. Természetesen bármely előforduló bőrgyógyászati panasszal bizalommal fordulhatnak hozzám  a páciensek – zárta dr. Bónis Béla.

Dr. Bónis Béla Hódmezővásárhelyen született 1966-ban. Általános orvosi diplomáját 1991-ben szerezte a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen Szegeden, 1998-ban szakvizsgázott "Bőr- és nemigyógyászat, kozmetológia" szakterületen.


Új rendelési idők a bőrgyógyászaton

A Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet bőrgyógyászati szakrendelésén az alábbiak szerint fogadja dr. Bónis Béla a betegeket.

Március 8-án hétfőn, 11-én csütörtökön és 16-án kedden 8-14 óra között lesz ideiglenes rendelés.

A normál, teljes rendelés március 22-től indul, minden héten hétfőtől péntekig 8-14 óra között a szakrendelő 1. emeletén. A rendelésre időpontkérés szükséges, amit a 06 68 411-166-os számon, a 316-os melléken lehet kérni a rendelési napokon 8-9 és 13-14 óra között.

További programok »

FEL