Ugyanaz vihetett el Orosházáról egy teherautót, aki Dombiratoson lopni próbált

2021. január 28. 14:34 | behir.hu

Dombiratoson lopni próbált, Orosházáról pedig elvitt egy kisteherautót egy férfi. A járművet, amelynek a rendszámtábláit eldobálta, a rendőrök másnap megtalálták.

Betört egy egyházi közösség épületébe egy férfi még tavaly november 15-én, délután Dombiratoson: először bement a nyitott kapun az udvarra, majd a ház ablakán összetörte a farácsot, leszakította a szúnyoghálót, végül betörte az üveget – számolt be róla a rendőrség. A helyiségek átkutatása közben azonban egy szabadnapos rendőr és ismerőse tetten érték, majd a szolgálatban lévő rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

Másnap a 20 éves dombiratosi férfi Orosházáról ellopott egy kisteherautót, amit a tulajdonosa járó motorral egy üzlet előtt hagyott. Dombiratosra ment vele, leállította, leszedte róla mindkét rendszámot és eldobálta azokat, majd hazament. A rendőrök a kisteherautót a hatósági jelzésekkel együtt egy nap alatt megtalálták. A férfinál tartott házkutatás során pedig előkerült a jármű indítókulcsa is, amit szintén visszaadtak a tulajdonosának. A fiatal férfit a nyomozók a dombiratosi eset miatt lopás kísérlete, míg az Orosházán történtekért járműönkényes elvétele és egyedi jellel visszaélés bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait január 27-én továbbította az ügyészségre.

További programok »

FEL