Tűzzel és vízzel is harcoltak a katasztrófavédők kedden Békésben

2020. október 14. 14:10 | behir

Vizet szivattyúztak, tüzet oltottak és kiskutyát mentettek megyei tűzoltók tegnap.

Három esetben vonultak vízeltávolításhoz a helyi önkormányzati és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltóság egységei kedden - írja a katasztrófavédelem. Tótkomlóson és Battonyán nagy mennyiségű víz gyülemlett fel, veszélyeztetve ezzel a közeli épületeket. Az egységek szivattyúval a vizet eltávolították, így anyagi kár nem keletkezett.

 

fotó: Mezőkovácsháza HTP

 

Cirok mag izzott terményszárítóban tegnap késő este Battonyán egy mezőgazdasági telephelyen. Az esethez II. kiemelt riasztási fokban vonultak a helyi önkéntes mezőkovácsházi és az orosházi hivatásos tűzoltóság, valamint a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egységei. A kiérkező egységek a szárító tartályát védősugár mellett leürítették, majd hő kamerával a berendezés belsejét átvizsgálták. A helyi szakemberek elmondása alapján a szerkezetben jelentős kár nem keletkezett, az esettel kapcsolatban senki nem sérült meg.

 

fotó: Mezőkovácsháza HTP

 

Ugyancsak szerdán kiskutya szorult egy csatornába Gyomaendrődön, a Szarvasi úton. Az esethez riasztott helyi önkormányzati tűzoltók a kutyakölyköt kéziszerszámok segítségével kiszabadították és átadták a tulajdonosának. 

 

fotó: Gyomaendrőd ÖTP

További programok »

Kék hírek

FEL