Tűzoltók, mentősök, rendőrök egy helyen: Ismét bemutatkoznak a kéklámpások

2019. május 30. 07:32 | behir.hu

Ezúttal új helyszínen, a Táncsics Mihály utcán mutatják meg magukat a tűzoltók, mentők, rendőrök június 8-án, Orosházán.

Az üveg fővárosának is nevezett településen mára már komoly hagyományokkal bír a Kéklámpások napja, amelyet évről évre nagy érdeklődés övez. A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők munkatársai ugyanis ezen a napon mutatják meg a nagyközönségnek, hogy hogyan és milyen eszközökkel dolgoznak, mi tartozik feladataik közé. A gyerekek legnagyobb örömére ki is lehet próbálni az életmentők járműveit, munkaeszközeit. 

Az idei program június 8-án lesz, a helyszín pedig a Táncsics Mihály utca lesz. A program 10 órakor kezdődik a kéklámpások felvonulásával, átadják majd az év rendőre, készenléti rendőre, mentőse, tűzoltósa, díjakat, de érkezik rendőrségi helikopter, lesznek bemutatók – többek közt arról, hogyan néz ki egy konyhatűz és mit kell ilyenkor tenni – kerékpárshow és verseny is. 

Ki lehet majd próbálni a tűzoltójengát, lehet majd energiaitalos dobozt kinyitni feszítő-vágóval, lesz autószimulátor, ügyességi pálya, illetve egészségügyi szűrések is. További részleteket ide kattintva találhat.

További programok »

Itthon

FEL