Tűzoltók lesznek

2016. január 28. 08:00 | Zsíros András

A „Tűzoltó II.” részszakképesítés megszerzése után hamarosan tűzoltói pályára léphet az a négy fiatal, akik februárban kezdik meg tanulmányaikat a szegedi rendészeti szakközépiskolában. A leendő tűzoltókat a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, tűzoltósági főfelügyelője és humán szolgálatvezetője indította útnak.

A leendő tűzoltók az egységes belügyi moduláris képzési rendszer keretében kezdik meg tanulmányaikat. Két hónapot Szegeden, a rendészeti szakközépiskolában töltenek, majd szakági alapozó képzésen vesznek részt a budapesti Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. Eredményes szakmai vizsgájuk után nyártól a békéscsabai és a szeghalmi tűzoltó-parancsnokságon teljesíthetnek szolgálatot.

Útnak indításukkor Kiss András tűzoltó ezredes hangsúlyozta, hogy az előttük álló hat hónap meghatározó lesz, az igazgatóság elvárja, hogy tanulmányaikat szorgalommal végezzék. Az igazgatóhelyettes kiemelte, a hivatásos életpálya komoly társadalmi elismerést jelent, az egyenruhás szolgálat pedig ehhez igazodó felelősséggel is jár.

Maczek Szilárd tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő aláhúzta, a tanulmányi időszakban, azaz a rendészeti és a szakmai képzésen is példaértékű hozzáállást, kiemelkedő teljesítményt vár el az újoncoktól.

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: Dr. Nagy Szilvia tű. főhadnagy

FEL