Több helyen volt szükség a Békés megyei tűzoltókra kedden

2022. augusztus 3. 09:32 | behir

Égett a nád Békéscsabán, Mezőkovácsházán egy nagy tölgy repedt meg, Békésen egy fenyőfa dőlt meg veszélyes mértékben, Mezőberényben pedig gáz szivárgott egy csőből. Mindegyik esetben a megye tűzoltóinak beavatkozására volt szükség.

Kigyulladt a nádas kedden délután Békéscsabán, a Gyár utca közelében. A fél futballpálya kiterjedésben égő növényzetet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói három vízsugár segítségével oltották el. Tűz nagyobb területre nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg – tájékoztatott a katasztrófavédelem.  

Ugyanezen a napon egy nagyméretű tölgyfa ága hasadt meg délelőtt Mezőkovácsházán, az Árpád utcában. A gyalogosforgalmat veszélyeztető megroppant faágat a helyi hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrész és létra segítségével. Az esettel közel egy időben veszélyesen megdől egy nagyméretű fenyőfa Békésen, a Széchenyi téren. A helyszínre riasztott helyi önkormányzati tűzoltók a megdőlt fenyőfát egy létra és egy láncfűrész segítségével távolították el. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy üres telken földgáz szivárgott egy meghibásodott gázcsőből tegnap délután Mezőberényben, a Szent János utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították, majd a területet átadták a gázszolgáltató munkatársainak. Az esettel kapcsolatosan anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

 

Forrás: Katasztrófavédelem

További programok »

FEL