Tűzesetekhez és műszaki mentésekhez riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén

2022. május 9. 13:51 | behir

Az elmúlt hétvégén, hat tűzesettel és hét műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

Az elszáradt aljnövényzet gyulladt ki szombat délután Gyomaendrődön, a Vasútsor közelében, a vasúti töltés és a 46-os főút között. A százötven négyzetméteren égő növényzetet a helyi önkormányzati tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Tűz a vasúti, valamint a közúti járműforgalmat nem veszélyeztette, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy személygépkocsi üzemanyagpumpájában keletkezett tűz szombat este Békéscsabán, a Corvin utcában. A dízel üzemű műszaki hibás jármű tulajdonosa a gépkocsit leállította, majd egy kézi oltókészülékek a tüzet eloltotta. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók az autó üzemanyagtartályát vízsugárral visszahűtötték, majd a hőkamerával átvizsgálták. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt a rendőrség lezárta. Tűz a járműre többi szerkezeti elemre nem terjedt az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy családi ház fürdőszobájában Szén-monoxid érzékelő jelzett szombat este Vésztő településen, a Tarlódomb utcában. Lakók a jelzésnek köszönhetően a helyiséget időben elhagyták, rosszullétre senki sem panaszkodott. Az esethez riasztott szeghalmi hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató munkatársainak ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A meghibásodott átfolyós vízmelegítő, valamint a kémény műszaki felülvizsgálatának elvégzéséig a gázszolgáltató az épületet a hálózatról ideiglenes leválasztotta. Lakosságvédelmi intézkedés keretében két felnőtt és egy gyermek rokonoknál került elhelyezésre. 

Kigyulladt egy nádas vasárnap délelőtt Nagymágocs külterületén, az Orosháza irányába vezető út közelében. Az egy hektár területen égő növényzetet az orosházi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A délutáni órákban ismét egy területtűzhöz riasztották Békés megye tűzoltóit, ezúttal Mezőberény külterületén, a 470-es út közelében gyulladt ki az elszáradt aljnövényzet. A tűzesethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a lángolást megszüntették, majd a területet átvizsgálták. A tűzesetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg és jelentős anyagi kár sem keletkezett. 

Egy személyautó villanyoszlopnak csapódott vasárnap délután Medgyesbodzáson, az iskola utcában. A baleset következtében a gépjárművezető könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. Az esethez riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, átvizsgálták, majd értesítették az áramszolgáltatót a megrongálódott villanyoszlopról. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Földgáz szivárgott egy lakatlan ház portáján vasárnap este Orosházán, a Szilágyi Erzsébet utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató szakembereit értesítették a műszaki meghibásodásról, majd tíz méteres védőzónát alakítottak ki és vízsugár megszerelésével a helyreállítási munkálatokig a területet biztosították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

A tűzhelyen felejtett olaj gyulladt ki egy családi ház konyhájában vasárnap délután Gyulán, a Kőműves utcában. Az égő serpenyő oltása és eltávolítása közben egy embere égési sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lánggal való égés már megszűnt, de a konyha erősen füsttel telítődött. Az egység az épületet kiszellőztette, valamint a tűzben károsodott páraelszívó berendezést leszerelte, majd a területet hőkamerával átvizsgálta. A lakó lélekjelenlétének és gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz környezetére, valamint a szomszédos helyiségekre nem terjedt tovább. 

Forrás: Katasztrófavédelem

További programok »

Kék hírek

Békéscsabai osztály pénzét sikkasztotta az egyik szülő

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 57 éves büntetett előéletű mezőkovácsházi nő ellen, aki eltulajdonította a rábízott osztálypénzt.
15:20
FEL