Tűz ütött ki egy orosházi raktárban, hat méter magasan lángoltak a raklapok

2021. július 24. 06:43 | behir.hu

A Csorvási úti raktárban öblösüveg raklapjai és fóliázása gyulladt ki, a tűzoltók megfékezték a lángokat.

Tűz ütött ki szombat hajnalban egy orosházi gyárüzem ezer négyzetméteres raktárában. Mintegy háromszáz négyzetméternyi területen, hat méter magasan álló raklapokon a bálázott öblösüvegek fóliázása, valamint raklapjai égett – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

A városi és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók négy habosított vízsugárral és két védősugárral, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak.

A tűzoltók négy habosított vízsugárral körülhatárolták a lángokat, ahol a tűz ötszáz négyzetméternyi területen lángol – tájékoztatott 7:40-kor a katasztrófavédelem. A városi és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a habosított vízsugarak mellett két védősugárral, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak. A nem égő raklapokat két targoncával szállították el a tűzzel érintett területről, és miután csökkent a tűz intenzitása, újra megkezdték a raktárban maradt bálák kihordását. 

 

Frissítés: 

Várszegi József, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a tűzoltók eloltották a lángokat, parázslás, izzás, fel-fellángolás még lehet, de a tűz már nem terjedhet tovább. Elhúzódó utómunkálatokra kell számítani, ugyanis a területről kivitt, nem égő raklapokat is át kell locsolni, emiatt valószínűleg délelőtt még folytatódik a munka - tette hozzá.

A tűzoltó főhadnagy elmondta, hogy a raktárból 26 dolgozót kimenekítettek, senki nem sérült meg. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat már megkezdte a tűz okának felderítését, a tűzvizsgálati eljárást.

A tűz az orosházi O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. raktárában ütött ki, az öblösüveggyár vezetése egyelőre nem kíván nyilatkozni - közölte Ördögné Papdi Zsuzsanna HR-vezető az MTI-vel.

További programok »

Kék hírek

Nincsenek elfelejtett ügyek: pont kerül a 2008-as medgyesegyházi rablás végére

Több mint félmillió forintot vitt el egy medgyesegyházi dinnyefelvásárló cég irodájából 2008 nyarán két fegyverrel fenyegetőző férfi, akik parókát és álbajuszt viseltek. A nyomozók sikeresen azonosították és elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható győrújbaráti testvérpárost. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.
12:59
FEL