#Trashchallenge: hadjáratot indított a világ a szemét ellen

2019. március 15. 12:25 | behir

Új kihívás hódít világszerte: ezúttal a szemét ellen indítanak hadjáratot a kezdeményezők. A kihívás lényege, hogy gyűjtsünk össze minél több szemetet a környezetünkben, majd posztoljuk az eredményt a közösségi médiában, lehetőleg előtte és utána fotókkal a #Trashchallenge hashtaggel.

Tengerpart, erdő, mező vagy utca megtisztítása, a kiválasztott terület mindegy, csak az számít, hogy jó sok szeméttől szabadítsuk meg a vidéket, ami által személyesen is sokat teszünk a környezetünkért.

 

Fotó: sokszinuvidek.24.hu/#trashchallenge

Az akció lényege, hogy bárki, bárhol csatlakozhat hozzá, nem kell más, csak egy pár gumikesztyű, jó néhány szemeteszsák és nagy adag elszántság.

Ha mi is részt vennénk benne, készítsünk egy fotót a szemétszedés előtti állapotról, majd egy másikat az eredményről. A két képet pedig tegyük ki valamelyik közösségi felületre, a #TrashChallenge hashtaggel.

 

Fotó: #TrashChallenge – Facebook/Jesusopochtli Antonio Perez

A felhívás népes követőtáborra talált, ezúttal pedig valóban hasznos kezdeményezésről van szó, ha összehasonlítjuk némely, a közösségi médián végigsöprő egyéb korábbi kihívással.

Magyarországon is létezik hasonló kezdeményezés, az országosan meghirdetett TeSzedd! akció.

A 2011 óta minden évben megrendezett, és ma már a legnagyobbnak számító önkéntes akció idén minden korábbinál hosszabb lesz, március 18-ától 24-éig tart.

 

Illusztráció: sokszinuvidek.24.hu/#trashchallenge

A hulladékgyűjtés kellékeit, a zsákokat és a kesztyűket az ITM biztosítja, az akció szervezőjeként pedig az összeszedett szemét elszállításáról is gondoskodik. A szükséges eszközöket a Magyar Posta Zrt. segítségével ingyenesen juttatják el a több mint 3 ezer bejelentett helyszínre.

A regisztráció március 3-án vasárnap lezárult, de aki lekéste a jelentkezést, még mindig elmehet szemetet szedni, további információt itt talál: Teszedd.hu.

Forrás.: sokszinuvidek.24.hu

 

További programok »

Életmód

Maradnak a 30 fok körüli maximumok

Maradnak a 30 Celsius-fok körüli maximumok. Sok lesz a napsütés, de többször lehetnek záporok, erős, viharos széllel kísért zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
2020. augusztus 9. 17:46
FEL