Traktort vezető kisfiú és ittas sofőrök miatt intézkedtek a rendőrök

2024. január 2. 12:14 | behir.hu

Orosházán járművezetés tiltott átengedése, jármű önkényes elvétele és ittas vezetés miatt intézkedtek a rendőrök, Szarvason pedig szintén pozitív szonda miatt tettek büntetőfeljelentést.

Egy 9 éves kisfiú vezette azt a traktort, amelyet december 29-én 14 óra 25 perckor ellenőriztek a rendőrök Orosházán, a Jászai – Horváth utcában. A kisfiú mellett utasként ott volt az apja is, aki megengedte a gyermeknek, hogy önállóan közlekedjen a járművel. A rendőrök járművezetés tiltott átengedése vétség miatt büntetőfeljelentést tettek a férfi ellen.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre december 29-én 19 óra körül arról, hogy ellopták a kocsiját, amit Orosházán, egy családi ház előtt parkolt le. Az autó nem volt lezárva és az indítókulcsot is benne hagyták. A kocsit másnap éjszaka 22 óra 45 perc körül Orosházán, a Bartók Béla utcában vették észre a rendőrök, a benne ülő férfit pedig elszámoltatták. A 29 éves férfi elismerte, hogy engedély nélkül hozta el az autót és azt is elmondta, hogy anyagi káros balesetet is okozott vele, mikor nekiütközött egy jelzőtáblának. A férfi emellett nem is vezethetett volna, mert a Szolnoki Járásbíróság korábban eltiltotta ettől. Az Orosházi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt indított eljárást ellene.

A gyanú szerint ittasan vezetett a nő, aki december 30-án 20 óra 40 perc körül Orosházán, a Szabó Dezső utcában a kocsijával letért az útról és árokba sodródott. A balesetben senki sem sérült meg, de a helyszíni mérés kimutatta, hogy a nő alkohol ivott mielőtt a volán mögé ült. Mivel a további mérések is megerősítették az ittas vezetés gyanúját, a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Ittasan okozott balesetet az a férfi is, akivel szemben december 31-én 23 óra 30 perc körül intézkedtek a rendőrök Szarvason. A férfi nem sokkal azelőtt kidöntött egy jelzőtáblát és nekiütközött egy akácfának a Deák Ferenc utcában. A szonda, majd a későbbi mérések azt mutatták, hogy szeszesitalt ivott vezetés előtt, így a rendőrök őt is feljelentették és elvették a vezetői engedélyét.

 

Forrás: police.hu

További programok »

Kék hírek

Gyorsított csontritkulás – Ittas sofőr mellé ült be, négy foga bánta

Maradandó fogyatékosságot eredményező ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 29 éves büntetlen előéletű mezőhegyesi férfival szemben, aki ittasan okozott közlekedési balesetet.
2024. május 27. 09:24
FEL