Elítélték az egy este alatt két targoncát és egy teherautót összetörő férfit

2022. október 26. 06:14 | behir.hu

A Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján 4 rendbeli jármű önkényes elvétele bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélt a Szarvasi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 26 éves, büntetlen előéletű szarvasi férfit, aki ugyanazon az estén 4 különböző járművet használt jogosulatlanul, illetve vezette őket ittasan. Az ítélet jogerős.

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi egy szarvasi mezőgazdasági cég telephelyén dolgozik segédmunkásként. Március 25-én, munka után, otthon legalább 2 liter sört, valamint 2,5 deciliter pálinkát fogyasztott el. Az esti órákban az egyik munkatársától kapott egy telefonhívást, hogy segítsen pár raklap vetőmag fedett helyre átpakolásában, mivel azok szabad ég alatt maradtak. A férfi nem jelezte a munkatársának, hogy már ivott alkoholt, hanem visszament a munkahelyére. Annak ellenére, hogy ittas állapotban volt és a targoncavezetéshez szükséges vizsgával nem rendelkezett, a munkáltatója tudta és beleegyezése nélkül beült egy villástargoncába, és azzal a szabad ég alatt maradt raklapokat fedett helyre vitte. Ezután – bár jogosítvánnyal nem rendelkezett – elhatározta, hogy gyakorolni fogja a járművezetést: szintén a munkáltatója tudta és beleegyezése nélkül beült egy tehergépkocsiba, és azzal Szarvas lakott területén kívül, a telephelyről kivezető beton burkolatú közúton közlekedett. Ennek során, amikor meg akart fordulni az úttesten, hátramenetben a gépjárművel a vízelvezető árokba csúszott.

Ezt követően a férfi visszagyalogolt a telephelyre és egy másik villástargoncával visszament az árokba csúszott gépjárműhöz azért, hogy azt kiemelje az árokból. Törekvése azonban nem járt eredménnyel, így a targoncával visszament a telephelyére, azonban azzal a telep területén elakadt, mivel nem a betonozott részen közlekedett vele. Ekkor az elsőként használt villástargoncához ment, abba ismételten beült, mivel azzal kívánta kiemelni az elakadt kisebb targoncát, de ez a targonca meg a művelet során az oldalára borult. Ezt megelőzően a férfi – ugyanezen az estén – a cég tulajdonában lévő harmadik villástargoncával is közlekedett a tulajdonos tudta és beleegyezése hiányában. Az árokba csúszott teherautót egy közlekedő vette észre és értesítette a rendőrséget. A terhelt úgy vett részt a teherautóval a közúti közlekedésben, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

További programok »

Kék hírek

FEL