Tragédia lett a nem szakszerű segítségnyújtásból Dévaványán

2021. június 23. 11:36 | behir.hu

Egy elakadt munkagépet próbált egy másik munkagéppel vontatni egy férfi Dévaványán. Engedélye nem volt a gép kezelésére és egy elhasználódott kötelet használt, ami elszakadt. Az elakadt jármű vezetője beszorult a két gép közé és életét vesztette. A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát.

Dévaványa mellett, egy állattartó telepen még tavaly októberben elakadt egy munkagép. A vezetője szólt a szomszédos telephelyen dolgozó ismerősének, hogy segítsen. Korábban többször kihúzta már a gépét, amikor elakadt, ezért kért meg rá újra. Egy elhasználódott kötéllel kötötték össze a két járművet, ami elszakadt. Kétszer összekötötték, majd amikor harmadjára is elszakadt, a vontatott munkagép vezetője kiszállt, újra megpróbálta összekötni, de beszorult a gépek közé. A férfit súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték kórházba, ahol még aznap este meghalt.

A neki segíteni próbáló férfinek nem volt engedélye a munkagép vezetésére és a munkahelyi vezetője sem tudott arról, hogy átmegy vele a szomszédos telephelyre. A Szarvasi Rendőrkapitányság az 57 éves férfit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait június 21-én továbbította az ügyészségre.

További programok »

FEL