Törzsvezetési gyakorlatot tartott a Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred

2024. április 24. 16:11 | Fajó Attila

A Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezredének 101. Területvédelmi Zászlóalja Békéscsaba-Póstelek határában, a Maróti-erdőben gyakorlatozott az elmúlt napokban. A katonák feladatvégzését az ezred parancsnoka, Huszár Ferenc ezredes személyesen is megtekintette.

A katonák a gyakorlat során egy rajtaütés utáni, az ellenségtől való fokozatos elszakadást szimulálták, tűzfedezet mellett. A Békéscsaba-Póstelek határában fekvő Maróti-erdő fegyverek ropogásától volt hangos, ahogy a honvédek végrehajtották a több napos terepgyakorlat szerdai feladatait.

Huszár Ferenc ezredes, a Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezredének parancsnoka  személyesen is megtekintette a hadgyakorlatot, amely az ezred állomáshelyeihez mérten több helyszínen, Békéscsabán, Sándorfalván, Szegeden és Dócon zajlott.

– A gyakorlat jelentőségét az adja, hogy a kiképző század megalakulsát követően sokféle és sok helyről érkezett emberből kell csapategységet kovácsolnunk, amelyre kitűnően alkalmas ez a most elvégzett közös munka – mondta el az ezredparancsnok.

 

 

A Békéscsabán állomásozó 101. Területvédelmi Zászlóalj kiképző századának parancsnoka, Ulbert Dávid főhadnagy úgy nyilatkozott, hogy a feladatokat végrehajtó állomány létszáma 85 fő, akik a szerdai napon nagytűzerővel rendelkező ellenség rajtaütésszerű támadására való reagálást szimuláltak. 

Botos Bettina főtörzsőrmester a Maróti-erdőben gyakorlatozó lövész szakasz egyik tagjaként kiemelte: a katonák fizikai állóképességét és mentális egészségét is tréningezi a most elvégzett feladatok sora.  

 

Galéria

További programok »

FEL