Tornaszobával bővül a szeghalmi Fáy utcai óvoda

2023. augusztus 19. 07:31 | behir.hu

Szeghalom önkormányzata sikeresen pályázott a Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhívásra. A „Fáy utcai óvoda bővítése” című projekt a Széchenyi Terv Plusz programban valósul meg, 63,04 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Az összesen 63,04 millió forintos európai uniós projekt segítségével a Fáy utcai óvodában a szakmberek kialakítanak a gyermekek számára egy tornaszobát. A projektben a Szeghalmi Tündérkert Óvoda és Bölcsőde, Mesevarázs Óvoda épülete bövül ki. A létesítmény négy csoportszobát tartalmaz, amely alapján 100 fős gyereklétszámot tudnak maximum foglalkoztatni.

Mivel annak idején nem készült tornaszoba és egyéb helyiségekből nem lehet azt kialakítani, így az épület bővítésére kerül sor. A projekt magában foglalja a fedélszerkezet elkészítését, illetve új műanyag tok- és szárnyszerkezetű nyílászárókat építenek be hőszigetelő üvegezéssel. A helyiségek mázas kerámia lapburkolatot kapnak, a tornaszobába sportpadló kerül. A kialakított tornaszobába fejlesztő eszközöket és udvari játékokat is vásárolnak.

A projekt a Békés Vármegyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban valósul meg, tervezett befejezése: 2025.12.31.

 

További programok »

FEL