Torna: A jövő olimpiai bajnokai Győrben

2019. június 27. 17:23 | behir.hu

A békéscsabai Szujó Hanna pénteken mutatkozhat be a hazai rendezésű junior torna-világbajnokságon. Győr sporttörténelmi esemény házigazdája lesz, hiszen a 14 és 17 év közötti versenyzőknek korábban nem volt világbajnoksága - mondta a város polgármestere a vb nyitó sajtótájékoztatóján szerdán.

Szujó Hanna célja, hogy jól szerepeljen a vb-n egyéniben és a csapattal is, kedvenc szere pedig a talaj – írja a viadal hivatalos oldala. A Torna Club Békéscsaba tehetsége főszerepet kapott a világversenyt népszerűsítő kisfilmben is, amelyben a szintén válogatott Balázs Krisztián is bemutatkozik.

 

Borkai Zsolt a nyitó sajtótájékoztatón elmondta, a vasárnapig tartó versenyre 62 nemzet legjobbjai érkeztek a Rába-parti városba. A rendezvénynek az Audi Aréna ad otthont.

Steve Butcher, a nemzetközi szövetség sportigazgatója kiemelte, hogy a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) tökéletesen elvégezte a felkészülés munkáját. Úgy fogalmazott, örömmel vesznek részt olyan rendezvényen, ahol nem a problémákkal kell foglalkozniuk.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára felidézte, hogy a junior világbajnokság megrendezésének ötlete a magyar szövetségtől származik. Két évig tartó munka után a nemzetközi szövetség elfogadta a világbajnokság lebonyolításának menetét.

A magyar színeket a fiúknál Balázs Krisztián, Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs képviseli, a tartalék Kovács Márton lesz. A lányoknál Szujó Hanna mellett a korábbi békéscsabai Szilágyi Nikolett és Makovits Mirtill indul, míg tartalékként Szmirnov Anna tagja a keretnek. A sajtótájékoztatón valamennyi sportoló részt vett.

Puskás Jenő, a fiú csapat szakmai igazgatója szerint a vb nagy hiányt pótol, mivel eddig nem volt arra lehetőség, hogy a junior korosztály megméresse magát. Úgy vélte, a jövő olimpiai bajnokait láthatjuk majd Győrben.

Török Dániel, a női csapat vezetője kijelentette, nagyon jó hangulatú versenyre számít és a fiatal sportolók számára ajándék a hazai közönség előtti szereplés.

Csütörtökön a férfi selejtezőre, az egyéni összetett döntőre és a csapatfináléra kerül sor, pénteken ugyanez lesz a sorrend a lányoknál. A vb utolsó két napján a szerenkénti döntőket rendezik meg.

A hazai nézők csütörtökön és pénteken élő streamközvetítést láthatnak a junior világbajnokság teljes versenynapjáról a hivatalos honlapon. Szombaton és vasárnap az M4 Sport ad élő streamközvetítést a finálékról, televíziós közvetítést pedig felvételről láthatnak az érdeklődők.

 

A világbajnokság programja:

 

csütörtök: férfi egyéni selejtező, egyéni összetett döntő, férfi csapatverseny döntő

péntek: női egyéni selejtező, egyéni összetett döntő, női csapatverseny döntő

szombat: szerenkénti döntők: férfi talaj, lólengés, gyűrű, illetve női ugrás, felemáskorlát

vasárnap: szerenkénti döntők: férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj

 

Forrás: Magyar Torna Szövetség/MTI

 

További programok »

FEL