Torlódás alakult ki a nagylaki átkelőnél

2020. május 10. 13:01 | Papp Ádám Sándor

Torlódás alakult ki a magyar-román határnál vasárnap délelőtt, a nagylaki átkelő kilépő oldalán. Az autósoknak akár 4 órát is várakozniuk kell a kilépésre - számolt be a helyszínről az M1 Békés megyei tudósítója.

Jelenleg körül-belül 2 kilométeres autósor áll az átkelő előtt – ismertette Horváth Szabolcs tudósító. A humanitárius tranzitútvonalat a külön engedéllyel rendelkezők folyamatosan használhatják egész hétvégén. Valószínű, hogy sokan ingáznak, hiszen a beszámoló szerint az állampolgárok kétharmad része román, szeretnének hazajutni.

A tudósító elmondta, hogy a várakozás egyik fő oka az, hogy a határőrök folyamatosan végzik az egészségügyi vizsgálatokat a kialakult járványügyi helyzet miatt. Testhőmérsékletet mérnek, űrlapot töltenek ki és csak abban az esetben engedik tovább az állampolgárokat, ha mindent rendben találnak. A személyforgalmat a kilépő oldalon a nagylaki átkelőre terelték, a sztrádán a teherforgalom a csanádpalotai határátkelőn haladhat Románia felé, illetve érkezhet Magyarországra.

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL