Gyomaendrőd polgármestere aktuális uniós fejlesztési forrásokról egyeztetett

2021. április 25. 13:07 | behir

Toldi Balázs Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökével és dr. Horváth Mihály jegyzővel, valamint a megyei szakértők bevonásával megtárgyalták a megyei járások 2021-2027 közötti TOP Plusz forrásainak felhasználását célzó elveket, prioritásokat és elképzeléseket.

Gyomaendrőd polgármestere április 19-én a Gyomaendrődi Járás aktuális uniós fejlesztési forrásairól egyeztetett a Békés Megyei Önkormányzat vezetőivel és a járás településeinek polgármestereivel. 

- A járási települések polgármestereivel együtt áttekintettük a következő időszakra vonatkozó célterületeket. Az egyeztetéseken kiemelt célként határoztam meg, hogy Gyomaendrőd gazdasági versenyképességének fejlődése érdekében az ipari park infrastruktúrájának fejlesztését. Hasonlóan fontos prioritás az utóbbi időben kiugró fejlődésnek indult turisztikai ágazat további bővítése és a holtágaink fenntartható fejlesztése. Véleményem szerint ezen elképzelések komoly fejlődést eredményezhetnek településünk gazdasági teljesítőképességében. Továbbá elmondtam, hogy nagyon fontos lesz a belterületi, az önkormányzati utak és a járdák fejlesztése. Bízom benne, hogy rövidesen megjelennek a felhívások és remélhetőleg sikeres pályázatok útján a gyomaendrődi járás minden települése egy, a korábbiakhoz hasonlóan sikeres, a céljaink elérést segítő uniós költségvetési ciklus elé néz - fogalmazott Toldi Balázs

 

További programok »

FEL