Tokiói olimpia: Csak japán szurkolók mehetnek nézőként, korlátozott számban

2021. június 17. 17:46 | behir

Minden jel szerint korlátozott számban engedélyezik a japánoknak, hogy a helyszínen tekintsék meg a tokiói olimpia eseményeit, amelyekről a szervezők márciusban kitiltották a külföldi szurkolókat a koronavírus-járvány miatt.

A Kyodo úgy tudja, hogy tízezerben akarják a szervezők maximálni az egyes színhelyekre, így a stadionokba beengedhető hazai nézők számát. A japán hírügynökség szerint rövidesen megszületik a hivatalos döntés az ügyben.

A tavalyról idénre halasztott nyári olimpiát július 23-a és augusztus 8-a között rendezik meg. A koronavírus-járvány, és a lassú oltási kampány miatt azonban most is szigorú korlátozások vannak érvényben az országban, ami a japán gazdasági teljesítményen is nyomot hagyott. 

Forrás: MTI, Világgazdaság

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
18:17
FEL