Többen is, meg nem is

2016. május 18. 05:58 | Laczkó Viktória

A belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 24,5 százalékkal nőtt a március 15-i hosszú hétvégén és húsvétkor  - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal nemrégiben megjelent kutatásában. Megnéztük mi történt a pünkösdi időszakban. 

Speciális pünkösdi csomaggal várta a Munkácsy Hotel a vendégeket a hosszú hétvégén. A kedvezményes szállodai szobák mellett ételkülönlegességekkel is készültek. Az étteremvezető, Mezei István elmondta, a hotel 80-85 százalékos kihasználtsággal üzemelt. A turisták túlnyomó többségben belföldről, rekreációs céllal érkeztek és három éjszakát töltöttek a szállodában. Továbbá azt is elmondta érezhető volt a különbség a vendégszám tekintetében, egy átlagos hétvégéhez képest többen keresték fel a Munkácsyt. „A kiajánlott csomagok meghozták a várt eredményt.” – tette hozzá.

Az Arcanum Hotel a szokásos wellness szolgáltatást egy speciális wellness étrendkínálattal egészítette ki. A „szállodát ezen a hétvégén elsősorban belföldi családok keresték fel, akik romantikus hangulatra vágytak.” – foglalta össze Vlasits Gergely, az Arcanum igazgatója. A vendégek jellemzően két éjszakát töltöttek itt el és inkább a szállodán belül maradtak a pünkösdi hosszú hétvégén. – tette hozzá. A hotel közel 50 százalékos kihasználtsággal működött. „Egy kicsit erősebbnek gondoltam ezt a pünkösdi hosszú hétvégét, de valószínű az időjárás, az esős, szeles napok eltántorították annak az időszaknak az utazóit.” – mondta el.

Ezek is érdekelhetik

FEL