Több pénz maradhat jövőre a zsebünkben

2015. október 29. 14:58 | Horváth Szabolcs

2016-ban Illetékmentesen juthatunk hozzá többek között a személyi igazolványhoz, lakcímkártyához, évente négyszer az erkölcsi bizonyítványhoz és a 160 m2-nél kisebb lakóépület építési engedélyéhez is, ha elfogadják a bürokráciacsökkentő csomagot.

 

 

2016-tól illetékmentesen lehet kapni egyebek közt személyi és lakcímigazolványt, diákigazolványt, évente négyszer erkölcsi bizonyítványt, mozgássérülteknek járó parkolási igazolványt, ha elfogadják a kormány új törvényjavaslatát. -írja a hvg.hu

 

Az ellopott iratok pótlásáért sem kell fizetni. Ingyenessé válik az első jogosítvány, a 160 m2-nél kisebb lakóépület építési engedélye, a vállalkozások számviteli beszámolójának közzététele.

Mindez kapcsolódik az Országgyűlésben már tárgyalt bürokráciacsökkentő csomaghoz és ha elfogadják, jövő év január 1-től érvényes.

A csomaggal 110 törvényt módosítanának. Januártól bevezetik az e-kártyát, amely egyszerre lesz adókártya, személyi igazolvány és tb-kártya. Emellett ügyintézési határidőket rövidítenek, több illetéket pedig eltörölnek. A fent említettek mellett illetékmentes lesz a forgalmi engedély kiváltása, és az adóigazolás beszerzése is.

FEL