Több orosházi osztályon is használják az új mobil ultrahang készülékeket

2021. március 11. 18:49 | behir

Hat darab, összesen 45 millió forint értékű ultrahang készüléket kapott a minap az orosházi kórház. Az eszközök a kardiológia, neurológia, urológia, érsebészet, diabetológia, intenzív, valamint a sürgősségi osztályon is szuperálnak.

Orvosok adták egymásnak a kilincset az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet tárgyalójában, ahol a Sonoscape X3 típusú ultrahang készülékek használatát ismertették a forgalmazó szakemberei.

Az új eszközök kardio, lineáris és konvex fejjel is rendelkeznek, így különböző vizsgálatokra alkalmasak. Magas tudás szintjük továbbá lehetővé teszi, hogy több szakterület mellett az intenzív terápiás ellátásban is használják őket – tákékoztatta a behir.hu-t az egészségügyi intézmény.

Azonfelül a készülékekre telepítettek egy tüdő vizsgálatára alkalmas applikációt is, ami a COVID fertőzött betegek vizsgálatában és diagnosztizálásában nyújt segítséget. A vizsgálófejekhez tűvezérlő feltétek is érkeztek, ezekkel, illetve a készülékekhez integrált applikációval a biopsziás mintavételek is pontosan végezhetők el.

További programok »

Itthon

Együttműködés a zöld városokért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével közösen idén is elindította a Gazdálkodjunk okosan zöldfelületeinkkel! országos rendezvénysorozatot, melynek legutóbbi állomása Gyula volt. A roadshow a faiskolák, a zöldfelület-gazdálkodásban résztvevők és a települési önkormányzatok együttműködését is segíti.
2021. október 27. 17:18
FEL