Több mint százan jelentkeztek a gyulai iskola karácsonyi gyermekrajz-pályázatára

2021. január 8. 18:41 | behir.hu

Száznál is több óvodás és kisiskolás rajzolta le a gyulai Karácsonyi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium idei tanévben is meghirdetett rajzpályázatán, milyen az ő karácsonya, mit jelent számára az ünnep.

Az oktatási intézmény hagyományos karácsonyi rajzpályázatára érkezett pályamunkákból szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A korábbi esztendőkben nyilvános díjátadón ismerték el a gyerekek munkáját és egy kiállításon lehetett megtekinteni az alkotásokat. A kialakult járványhelyzet miatt idén azonban a gyulai Vigadó körfolyosóján lehet megnézni a győztes műveket (miként korábban Bánfi Barna és Bagyinszki Zoltán fotói esetében), az ajándékokat pedig postán kapták meg az érintettek – írja közleményében az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.

A gyermekek alkotásaiknak köszönhetően 2021-ben is egy kicsit tovább maradhat velünk az év egyik legszebb időszaka; január 20-ig lehet megtekinteni a Vigadó üveg körfolyosóján – akár egy kellemes esti séta keretében –, hogyan látják az apróságok a karácsonyt.

Gyula

Ablaktárlat a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont télikertjében

"Egyenesen a raktárból" címmel állítanak ki műtárgyakat a gyulai Erkel Ferenc Múzeum gyűjteményéből a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont télikertjében. A ritkán vagy eddig még sosem látott alkotásokat ablaktárlat formájában láthatják az érdeklődők.
2021. február 26. 16:16
FEL