Több mint 500 gyorshajtót fogtak Békésben egy hét alatt

2023. augusztus 15. 18:01 | behir.hu

Múlt héten országszerte közel 20 ezer, Békés vármegyében pedig több mint 500 alkalommal lépték túl a megengedett sebességhatárt az autósok - derült ki egy átfogó ellenőrzés után.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján augusztus 7-e és 13-a között tartott akciót a rendőrség. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan a megengedett sebességet túllépő járművezetőket szűrték ki – emlékeztet közleményében a police.hu.

Az ellenőrzés ideje alatt a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt 19 320 esetben intézkedtek a rendőrök. Leállítás során 6 663 intézkedés volt, leállítás nélkül 12 657 jogsértést rögzítettek az egyenruhások.

Békés vármegyében a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt 523 esetben intézkedtek a rendőrök.  Ebből 309 intézkedésnél leállították a szabálytalankodót, leállítás nélkül pedig 214 jogsértést dokumentáltak.

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka, ezért azt kéri a járművezetőktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat!

További programok »

Kék hírek

Ismerőse banki adataival vásárolt magának telefont a szentesi férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 32 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyből kifolyólag letartóztatásban lévő szentesi férfi ellen, aki bankszámlához tartozó belépési kódok jogosulatlan felhasználásával okozott kárt a bankszámla tulajdonosának.
2023. november 28. 10:08
FEL