Több mint 20 millió forint értékű adományt adott át a Plüss Kommandó Gyulán

2023. április 25. 15:04 | behir.hu

A Plüss Kommandó ismét lecsapott, április 25-én immár többedik alkalommal adott át életmentő inkubátor gépet, amelyet ezúttal a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának ajándékoztak.

 A Plüss Kommandó célja a Koraszülött Hadművelet keretein belül, hogy felszerelje a hazai koraszülött osztályokat saját készítésű, biztonságot adó, speciális koraszülött babafészek csomagokkal, életmentő gépekkel, hiszen Magyarországon minden tizedik gyermek koraszülöttként jön a világra, akiknek speciális ellátásra és különleges segítségre van szükségük – emlékeztet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az egészségügyi intézmény.

A Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában Dr. Abdulrahman Abdulrab főorvos, neonatológus szakorvos, Dr. Zátonyi Adél neonatológus és Nagy Livia, a Mellettem A Helyed egyesület alelnöke, a Pándy Kálmán Tagkórház PIC osztályának orvosaival és nővéreivel együtt átvehette a több mint 20 millió forint értékű adománycsomagot. Ezt az összeget a Plüss Kommandó önzetlen, civil
emberek által befolyt utalásokból és a Rádió1 műsorvezetője, Sebestyén Balázs és csapata, valamint Csiszár István színész, a Sztárban Sztár Leszek nyertese segítségével gyűjtötte össze.

Az adománycsomag a koraszülöttek ellátását segítő textileket (babafészek csomag, inkubátor takaró, CPAP sapka, lumbál kendő, fejtámasztó, inkubátor lepedő, ölelő kéz, takaró), egy transzport eszközt és inkubátort tartalmaz. Utóbbi növeli az 1 000 gramm alatti koraszülött babák életben maradási esélyeit, biztosítja a hozzá csatlakoztatható, nyitható és zárható inkubátornak az áramot, működteti a babákat életben tartó berendezéseket, ezáltal lehetővé teszi a picik szállítását a kórházon belül. A nyitható-zárható inkubátor melegíti a babát, csökkenti az őt érő stresszt, ezáltal a baba egészségesebben tud fejlődni.

A koraszülöttek életben maradását segítő babafészek az édesanya méhéhez hasonló körülményeket teremt, így határokat szab és szűkebb teret biztosít a piciknek, növeli a babák biztonságérzetét, puhasága és melegsége pedig kényelmet biztosít számukra. A csomagban található textilek szintén nyugtató hatással bírnak a babákra, ezáltal csökkentik a stresszt.

A gyűjtésnek közel sincs vége, hiszen az alapítvány további koraszülött PIC osztályokat szeretne támogatni, ezáltal esélyt adva az idő előtt érkezett babáknak az egészséges fejlődésre és egy boldog életre.

A Plüss Kommandó munkásságát, a PICi hősökért folytatott harcot bárki támogathatja a www.plusskommando.hu jótékonysági webshopon történő vásárlással vagy átutalással.

További programok »

FEL