Több mint 1,8 millió forint gyűlt össze az eleki jótékonysági sportnapon

2019. szeptember 16. 17:38 | behir

A Zártszelvény Sportegyesület szombaton, az eleki sportpályán egy remek hangulatú, a 80-as- 90-es évek majálisait idéző, ingyenes családi napra várta Elek lakosságát. A nap folyamán egyebek mellett ételkóstolókkal, ebéddel, ugrálóvárakkal, gépjármű-bemutatóval, kreatív sarokkal, egészségsátorral, labdarúgó-mérkőzésekkel és könnyűzenei programokkal kedveskedtek a látogatóknak, este pedig a Xandra’s zenekar, Varga Viktor és Zséka adott élő koncertet.

A Zártszelvényesek a szívüket, lelküket is kitették a nemes cél érdekében, közben közösséget építve, összefogva egész Eleket. Öröm volt látni, hogy az egész sportpálya benépesült és lüktetett, rengeteg mosolygós gyermeket, fiatalt, szülőt és nagyszülőt vonzott a rendezvény. Az egyesület tagjai egy eredmény az is, hogy szinte alig lehetett látni a telefonuk fölé görnyedő fiatalokat, végre újra a személyes kapcsolatoké és a közösségi élményeké volt a főszerep. 

A nap során az adománygyűjtő dobozokban volt lehetőség anyagilag támogatni az eleki óvodákat. A tombola értékesítésből és a látogatók felajánlásából összesen 860 345 Ft. adomány gyűlt össze, ezt a rendezvényen be is jelentették.

– Ahogy az összeg bejelentését követően leléptem a színpadról, odalépett hozzám Oláh László barátom, az Oldboys Válogatott vezetője, és arról tájékoztatott, úgy érkezett ide Budapestről Elekre, hogy bármekkora adomány is gyűlik össze, ő ugyanakkora összeggel megtámogatja az óvodákat. Másnapra aztán úgy döntött, hogy még többel, kereken 1000 000 Ft összeggel segít, így a rendezvényünkkel összesen 1 860 345 Ft adományt sikerült összegyűjteni az eleki óvodáknak – ecsetelte Szelezsán György egyesületvezető.

Amikor a Zártszelvény Sportegyesület 2018 őszén megálmodta ezt a napot, csak reménykedni merte, hogy ekkora összeggel sikerül majd segíteni az óvodákat. A rendezvény költségeire a MOL Alapítványtól 500 ezer forintot nyertek, melyet teljes egészében felhasználta, hogy minél színesebb programokat kínáljanak a nagyközönségnek.

– Szerencsére rengeteg támogató magánszemély, vállalkozás és civilszervezet is csatlakozott hozzánk és tényleg egy csodálatos napot töltöttünk együtt. Szinte az egész város egy emberként mozdult meg a nemes cél érdekében. Az összegyűlt adományokból „testvériesen”, egyenlő arányban, mindhárom óvodát fejlesztő és egyéb szükséges eszközökkel segítünk, a pedagógusokkal egyeztetve. Az eszközöket minél hamarabb, lehetőleg még szeptemberben szeretnénk a kis óvodások részére átadni, hiszen a rengeteg segítőszándékú adományozó a bizalmukkal tisztelte meg egyesületünket, és arra hatalmazott fel bennünket, hogy minél hamarabb segítsünk a jövő nemzedékének – fogalmaztak.

A Zártszelvény Sportegyesület ezúton is köszöni a rendezvény lebonyolításában nyújtott segítséget mindenkinek.

Galéria

 

Itthon

Közút: Tovább folytatódnak a tervezett növénygondozási munkák Békésben

Ezen a héten is folytatják a növényzetgondozási munkákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei Békés megyében. A békéscsabai, a gyomaendrődi, az orosházi és a sarkadi mérnökségek területén végzett munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra és ideiglenes lezárásokra számíthatnak a közlekedők.
2021. március 1. 18:58
FEL