Több mint 1,6 milliárd forintból újul meg az egyik vésztői általános iskola

2021. április 16. 07:32 | behir

A településen új tornacsarnok és uszoda is épül.

 

– A vésztői Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a tantermek, szaktantermek, fejlesztőszobák, irodák és a könyvtár teljes körű felújítását végzik el, valamint stúdióhelyiséget és tánctermet is kialakítanak – tájékoztatott Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ vezetője. Mint írta, a fejlesztés része a gépészeti- és elektronikus felújítás és az akadálymentesítés is.   

Az iskolaépülettel szemben lévő telken 981,5 millió forintból tornacsarnok épül, amely egyszerre három osztály párhuzamos testnevelés óráinak megtartására lesz alkalmas.

– Ez elsősorban az intézmény mintegy 400 tanulójának mindennapos testnevelés oktatását teszi lehetővé, mindemellett 2022 szeptemberétől sport- és szabadidős célú rendezvények, iskolai programok helyszínéül is szolgál – ismertette a központ vezetője.

A település önkormányzat 600 millió forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán uszoda építésére. A tervek szerint az épületben a 25 méteres úszómedence mellett egy többfunkciós strandmedencét, fallabdapályát és fitnesztermet is kialakítanak. 

– A fejlesztésekre eredetileg 794 millió forintos támogatási összeget nyertünk el, amely a kormány jóváhagyásával kétszeresére nőtt, a beruházásokt részben uniós forrásokból biztosítják – közölte Karakas Anikó, Vésztő polgármestere. Hozzátette, hogy a közbeszerzési eljárást napokon belül kiírják, a kivitelezés ősszel kezdődhet és a tervek szerint 2022 nyarára be is fejeződhet.

Forrás: MTI

További programok »

Oktatás

„Békéscsaba hazavár!” – ismét lehet pályázni

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a felsőfokú tanulmányokat folytatók támogatására a „Békéscsaba hazavár!” felsőoktatási hallgatói ösztöndíj elnyerésére, valamint a diplomás pályakezdők támogatására a „Békéscsaba hazavár!” életkezdési támogatás elnyerésére.
2021. június 16. 17:42
FEL