Több mint 150 úszó nevezett a 24. Gáspár Ervin Emlékversenyre

2023. március 18. 18:23 | Kovács Andrea

A Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület 24. alkalommal rendezte meg szeniorok számára a Gáspár Ervin Emlékversenyt, az Árpád Fürdőben. Az egykori neves békéscsabai edző emlékére meghirdetett nemzetközi megmérettetésen több mint százötven 25 év feletti úszó mérte össze tudását.

Gáspár Ervin nagyon eredményes úszóedző volt Békéscsabán, több még ma is aktív szenior úszónak, köztük az emlékversenyt szervező Juhászné Tóth Margitnak, a Békéscsabai Senior Úszó Egyesület elnökének is ő volt az edzője.

 

Fotó: Rusz Richárd/behir.hu

 

– Ez egy nagyon egészséges sport és az olyan megmérettetések, mint amilyen ez a mai is, rendszeres edzést és komoly felkészülést igényelnek. A klubunknak 40 tagja van, többségük napi rendszerességgel úszik és szép eredményeket érnek el a versenyeken – mondta el kérdésünkre Juhászné Gitta.

 

Fotó: Rusz Richárd/behir.hu

 

Hajdú László, a Bácsvíz-KVSC többszörös Európa-bajnok masters versenyzője 52 éve úszik, és 14. alkalommal vett részt a Gáspár Ervin Emlékversenyen, ahol eddig minden kupát megnyert. 

 

Fotó: Rusz Richárd/behir.hu

 

– Húsz éve versenyzek a senior kategóriában és a vidéki megmérettetéseken mindig az élmezőnyben végzek. Most 400 gyorson úsztam és sikerült 6 perc alá mennem. Ehhez az erdményhez heti két-háromszor legalább másfél órát edzek – árulta el Metcalfe Bodnár Tímea, a Békécsabai Senior Úszó Egyesület versenyzője szenior kategóriában.

 

Fotó: Rusz Richárd/behir.hu

 

A 24. Nemzetközi Gáspár Ervin szenior-emlékversenyen több mint 150 versenyző vett részt, akik az ország számos pontjáról és a határon túlról érkeztek Békéscsabára.

 

További programok »

FEL