Röplabda: Több korosztály küzdött a Gyula kupáért

2023. február 4. 18:30 | Csiffáry Zsuzsanna

Szombaton rendezték meg a 2023. évi Békés Megyei Nyílt Amatőr Röplabda Bajnokságot, amelynek tétje a Gyula kupa megszerzése volt. A verseny célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a röplabda rendszeres és versenyszerű űzésére, illetve a sportág megyei, regionális népszerűsítése.

A bajnokságon veteránok és diákok egyaránt küzdöttek, igyekeztek kihozni magukból a legjobbat, de több versenyző is hangsúlyozta, hogy a bajnokság lényege nem a győzelem. 

Kenéz Róbert, az Erkel Ferenc Gimnázium tanulója elmondta, hogy szinte minden sportágban kipróbálta már magát, többek között tenisz, úszás és nem maradhat ki a mindennapjaiból a futás sem. 

– Számomra ez egy szabad tevékenység, mondhatom úgy is, hogy egy nagyon jó hobbi, amellyel kikapcsolódom. Viszont ha lenne rá lehetőség, akkor sportszerűen is röplabdáznék, de így csak iskolai szinten játszom. Hozzá kell tennem, hogy a sport  nélkülözhetetlen az életből. Kötelezőnek tartom a mozgást, mert ezzel is tehetünk az egészségünkért – hangsúlyozta Kenéz Róbert. 

A versenyben nem vehetett részt az, aki a 2020/2021-es, vagy az ezt követően a Nemzeti Bajnokság első osztályában pályára lépett a felnőtt bajnokságban, hisz a verseny kifejezetten az amatőröknek szólt. 

Komlósi Péter, a sportesemény szervezője kiemelte, hogy a rendezvénnyel is szerettek volna minél több embernek lehetőséget biztosítani a röplabda gyakorlására. Most 12 női és ugyanennyi férfi csapat indult a bajnokságon, a résztvevők zömében baráti társaságokból és iskolai diákcsoportokból kerültek ki. 

Prohászkáné Nemes Szilvia hozzátette, hogy a szombati bajnokság szervezője a Gyulasport Nonprofit Kft., amely tartalmas szabadidős tevékenységet is szeretett volna biztosítani az érdeklődőknek.   

 

Fotó: Behir.hu/Bucsai Ákos

 

További programok »

Gyula

FEL