Több kölcsönt is felvett a szerelmes férfi, akit csúnyán átvert a kiszemeltje

2024. április 17. 10:12 | behir.hu

Jelentős kárt okozó folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 24 éves büntetlen előéletű sarkadi nővel szemben, aki hamis ígéretekkel, különböző ürügyekkel 2 hónap leforgása alatt több mint 5.600.000.-Ft-ot csalt ki egy vésztői férfitól.

 A járási ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a sértett által bejelentett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, azaz kötelezze a terheltet a kár meg nem térült részének megfizetésére.

A sarkadi nő 2021 februárjában egy társkereső oldalon ismerkedett meg a vésztői férfival. Az elektronikus úton történő levelezés során a nő elhitette a férfival, hogy a párkapcsolata véget ért, és ahhoz, hogy vele új életet tudjon kezdeni, a volt párjával közös ingatlant el kell adnia, ami költségekkel jár. A terhelt panaszkodott a levelezés során, hogy nincs pénze, gyermeket vár, és erre, valamint számos valótlan problémára hivatkozva rendszeresen kért anyagi segítséget a férfitól, s közben azzal hitegette, hogy együtt szeretne vele élni, s közös gyermeket is szeretne. A sértett bízva a vádlott ígéreteiben, 2021. február 21-e és április 23-a közötti időszakban több mint 5.572.000.-Ft-ot utalt át a nő által megadott bankszámlaszámokra és 100.000.-Ft-ot adott át neki készpénzben személyes találkozásuk során. A sértett a terhelt kéréseinek teljesítése érdekében több pénzintézeti kölcsönt vett fel. A nő a sértett tévedésbe ejtésével a jóhiszemű férfi pénzének a megszerzésére törekedett anélkül, hogy a hivatkozott okokra való rászorultsága fennállt volna, illetve, hogy szándékában állt volna a kért „kölcsönt” visszafizetni és a sértettnek tett, a közös életre vonatkozó ígéretet beváltani. A terhelt a sértett tévedésbe ejtésével összesen 5.672.000.-Ft kárt okozott a részére. Ebből 2.500.000.-Ft-ot visszafizetett a nyomozás során, majd a közvetítői eljárás során további 760.000.-Ft-ot, ily módon az okozott kárból összesen 3.260.000.-Ft megtérült.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL